tisdag, september 29, 2009

Konst, film och mat för de uppgivet arbetslösa

Att fördriva en arbetslös vardag till den mån att den inte ens längre kan tydas som arbetslös utan snarare som ett hån mot subjektet från arbetsmarknaden är tämligen slitsamt. Och jag är förfärligt arbetslös dessa dagar. Men så har jag också förfärligt mycket tid till mitt förfogande, därför tänkte jag dela med mig av några, snarare två, tips på smaksamma stockholmsförströelser som dessutom är helt tillgängliga för penninglösa dagdrivare:

Matti Kallioinens futuristiskt suggestiva installation på Galleri Milliken känns väldigt aktuell just nu. Efter en 15 minuter lång videoprojektion i ett mörerkhöljt rum stiger man som bevittnare in i den projicerade dimension man just tagit del av, här lever allt som tillsynes är dött, det är mörkt, lite nördigt, lite cyniskt men alltjämt vackert och samtidsrelevant. Med andra ord värt ett besök. Galleri Milliken kan man finna på Luntmakargatan 78. Porten är inte direkt anseendeväckande så till er fördel: var uppmärksamma.

Min nästa rekommendation är ett anspråkslöst litet evenemang vid namn Cinemat som hålls på Bio Rio vid Hornstull. För en knapp vecka sedan tog jag del av deras första tillställning och blev tillsammans med de andra besökarna tilldelad både soppa och folköl till stundande kortfilmsvisning. Ett halvt dussin visades upp, och jag vet inte, mina intryck var tämligen svepande. Å andra sidan var kvalité på det uppvisade materialet en någorlunda ovidkommande faktor i sken av den goda stämningen i biolokalen. Cinemat kommer hållas månadsvis och om inte minnet sviker ska nästa tillfälle vara runt den 27e oktober. För den ordvitsige kan jag även tillägga att ”Cinemat” är en liten ordlek relevant till evenemangets agenda: gratis film ”Cine” och gratis mat, ”mat”. ”Cinemat”. Ja, ja, grupp på facebook finns var man kan hålla sig uppdaterad inför de kommande eventen.

I linje med tidigare inlägg har jag under kvällen gett mig i kast med att skapa en trevlig liten playlist på Spotify. Kvalitén får ni själv bedöma, listan är måhända något ouppdaterad men håller för mig en hög subjektiv relevans som jag gärna delar med mig av; ett godtyckligt potpurri av alla de sena sommarnätter jag spenderade vaken i någon slags inaktivitetsångest. För detta har jag väl att beskylla min notoriska tendens att fastna i arbetslöshetens allehanda slentrianåkommor. Fast nog är jag uppehållen. Nåja, här är listan:

BBC list 2

DN

Alltså vill du bli rövknullad?!

För ett par veckor sedan skrev vi ju om när BBC tog sig in på brottets bana när aina kom och undrade varför vi slog sönder datorskärmar kl 8 på kvällen.

Vi trodde då att vi hade säkrat vår plats inom organiserad brottslighet.

Vi hade ingen aning om vad som fanns där ute...

Jag håller just nu på och letar lägenhet i Stockholm och hittade förra torsdagen en riktigt pärla. En 2a för 6300 kr på bondegatan, skitsnygg och jävligt bra läge. Bättre än så kan det nog inte bli på Blocket. Jag och Suave mailade till killen ca 30 min efter att han satt ut annonsen. Jag fick svar mot kvällen, han skrev att vi låg bra till eftersom vi kunde flytta in så pass snabbt och verkade allmänt reko. Vi mailade varandra en del under kvällen med olika frågor, katt, betalningsanm, inkomst m.m. Det lät positivt. Han skulle ringa mig någon gång under helgen.

Helgen gick och vi hörde inget, så igår mailade jag honom igen och frågade varför han inte hört av sig och om det fortfarande fanns en chans att få lägenheten eller om han redan hyrt ut den. Han svarar då att den är kvar, han orkade inte ta tag i det där under sin lediga helg. Han skriver också att han är ute på jobb och kommer till Stockholm på torsdag förmiddag, men att han kan hålla lägenheten åt oss, men då vill han ha en deposition på 5000 kr. På dirren.

Shit vilket läge tänker vi! Fram med 5 papp!

Jag mailar honom och undrar hur vi ska ge honom pengarna utan att sätta över cash till en helt okänd persons bankkonto. Alltså hur vi ska veta att han inte försöker lura skiten ur oss.

Han svarar så här:



Han har även påpekat i flera mail att det måste gå fort med uthyrningen både för att lägenheten redan står tom och för att han inte orkar ringa och maila så mycket och nu måste det gå riktigt fort, annars kommer han inte kunna hålla den åt oss.

Jag börjar ana oråd. Googlar hans namn. Johan Wahlborg + lurad.

Första länken som kommer upp var Bedragare annonserade ut Johans bostad.

Denna person "wahlborg.johan061@gmail.com" är alltså en bedragare som låtsas vara den riktiga Johan Wahlborg. Va fan. Han har försökt blåsa mig samma dag som det har publicerats en hel artikel om just honom på Aftonbladet.

Jag skrattar och mailar honom igen där jag skriver så här:



Jag skickar även ett till mail med en Spotifylista fylld med Tjyvhits och sedan vid kl 22 samma dag så får jag detta svar!



Så nu är jag förstås fruktansvärt rädd.
Den här mannen är såklart en del av något så mycket större än jag kunnat tänka mig. wahlborg.johan061@gmail.com är ingen man hånar precis, den här killen har balls, feta balls. Hånar man honom så vaknar man död morgonen därpå.

Och jag trodde att BBC var riktiga gangsters nu.

Oj, oj, så fel jag hade.

lördag, september 26, 2009

Hon gör det igen!

Alltid när en Smulan (från mfmb) ska bestämma vilken musik som ska spelas så vet alla vad som kommer.. något crappy punkband från typ israel som snubblar över instrumenten eller ett Devo-inspirerat new-wave band som släppte ett kassett 81.
Men! Då och då kommer hon med riktiga guldkorn som man aldrig hade hittat om hon inte hade varit sån nörd och det är vi glada för!

Det hon denna gång visade mig var detta fantastiska punkband från Reykavik vars frontman påminner om en blanding av Gabi Delgado (DAF) och Victor Nilsson.
Och hur gammal kan dom vara? Eftersom dom är från Island och spelar punk så är det häller inte omöjligt att börja tänka på Kreml high. Boi boi!
Klippet kommer tydligen från en dokumentärfilm från 82 som har sitt fokus på Isländska post punk/new wave band, kolla även upp klippen med bandet Þeyr som också är helt fantastiska.



/J

tisdag, september 22, 2009

Spotify!!

Det känns som att jag är sist i världen med att skaffa spotify. Men nu jävlar är jag med och det måste firas med en spotify-lista som inte har med någonting att göra. Det finns ingen tanke bakom någon låt förutom att dom är nice.

Var så goda!

BBC list1

Suicide - Shadazz
The Bear Quartet - Least Loved (Of The Unloved)
The Emperor Machine - The TV Extra Band
Gang Gang Dance - First Communion
Fad Gadget - Collapsing New People
Bauhaus - In Fear of Fear
120 Days - Come out, Come Down, Fade Out, Be Gone
Circlesquare - Fight Sounds Pt. 1
Audionom - Girls & Boys
Clinic - Monkey on Your Back
Holiday Fun Club - Eisbär
Trans Am - The Film (live)
Kite - Ways to Dance
Spiritualized - Run
Wilco - Spiders (live)


Också vill jag passa på att tipsa om en ny singel från Salem



/J

BBC Loves Lusekofta

I Norge ligger staden Bergen,jag har aldrig varit där men enligt namnet finns där nog förmodligen mycket sten. Ifrån Bergen kommer Erlend Öye, Kings of Convinience, Datarock och så klart Casiokids. Casiokids är ett band som jag under denna fabrikslösa sommar pumpat mycket i mitt pojkrum i den kära hemsocknen. Enligt BBC ( för en gångs skull syftar jag på engelsk tv) är de det största som hänt Norge sedan Olja, jag är beredd att hålla med. Deras livespelningar går typ ut på att de försöker överrösta varann med koskällor samtidigt som de pumpar melodier som att Erlend Öye vore deras farsa. "Verldens störste land" är min favorit, jag förstår inte dialekten men de sjunger "Det finns ett ställe, där du kan stå mellan Norge, Finland och Sverige, på en gång" och jag har aldrig hört något så klockrent som en låt som hyllar treriksröset, 17 Maj, bring it liksom.

Nåja, förutom Peter Axmans klockrena BBC hype i Ljusnan så har även Tuppenz Danskrog börjat rikta in sig på det mer lite alternativa planet då de har bokat Florence Valentine att inviga sin krog 2/10. Saker och ting börjar alltså gå i rätt riktning, Bollnäsborna kanske börjar inse att det är Indie de vill ha, nu kanske inte Florence Valentine är så värst alternativa, men fan så mycket mer creddiga än Tranans bokning av Markolioo, (ja han Stockholmsfinnen som "rappade" om hur ballt det är att inte ha körkot och att vara rädd för vara hemifrån) och de eviga bokningarna av Metallica/Slayer/Iron Maiden coverband (Vi fattar ni gillar hårdrock).

tisdag, september 15, 2009

TOTAL SUCCESS

Foto Peter Axman, Ljusnan

Nu har det gått tre dagar sen den totala succén Noll två sju åtta, kvällen blev så sjukt fet, så mycket underbart folk, så mycket bra band, så mycket dans, så mycket svett och så mycket hjärta. Vi vill passa på att tacka alla som kom och köttade under kvällen och även tusen tack till alla utomstående som hjälpte till med filmning, fotografering, försäljning av demos och tejpande av lysrör och blå plast, även stort tack till personalen på Pluto som gjorde jobbet med arrangemanget till en fröjd.

För er ledsna själar som inte lyckades komma i lördags så finns det räddning, vi filmade nämligen hela kvällen med 4 st kameror och spelade in ljud från mixerbordet och från mickar vi hade monterade i taket. 0278 "the movie" kommer bli riktigt bra, releasedatum för filmen återkommer vi med snart! Bilder från kvällen kommer mycket snart!

Noll Två Sju Åtta kommer såklart att återkomma, var och när vet vi inte än. Men nästa gång kommer det satsas mer på de elektroniska akterna i BBC, kanske The Illegal Trading Federation, Things In My Pocket, V-Dogg eller kanske Private Stash vi får se vad som händer. Mer info om det kommer så småningom.

Som en extra efterpepp och en pre-pepp inför nästa arr så bjuder vi på en ny remix som föll bort från DJbåset i lördags, Things in my pockets smokn hot technoremix av kultbandet Traste och superstararnas "Pengar".
Ladda ner "Jävla sopa" i mp3-listan till höger.

/Ordf. Axman, Lundin.

fredag, september 11, 2009

Sista skriket i Rågsved

Nu är det inte långt kvar, snart kommer Blnz Beatcrew en gång för alla visa att vi är det Sverige behöver. Kl 21:00 i morgon är det insläpp på Pluto Gröndal och sen kör vi till 03:00.
Vi är sjuuukt peppade och vi förbereder just nu för fullt.

Faktum är att fyra av oss (Ludde, Nisse, David och Mattias) höll alldeles nyss på att bli gripna i Rågsved, tydligen så ser det suspekt ut att fyra mörkklädda killar står och slår sönder och eldar på två datorskärmar (vi gjorde det för en installation till nolltvåsjuåtta). Så suspekt så att Aina
skickar två bilar, men det är chill vi hustlade oss ur det.

Vi syns i morgon och skriver då ett nytt kapitel i socknens indiehistoria.


onsdag, september 09, 2009

2 dagar kvar!

Nu är det bara 2 dagar kvar och förberedelserna är i full gång.
Igår kväll snickrade vi ihop lysrören. LZORBEEAMZ.


Det tål att sägas igen, glöm inte bort att bli medlem på Pluto, klicka på 0278-fliken uppe i högra hörnet och sedan på "Bli medlem på Pluto".

LZORBEAM-lolcat is on it´s way.

3 Dagar kvar!

Foto Henrik Östergårds

Nu är det bara 3 dagar kvar till Noll Två Sju Åtta!
I väntan (i venten) på helgen så bjuder vi på ett nytt låtsläpp av Wireless Cables (bara de två av dem med på bilden ovan), en remix av The Magnetic Fields låt How Fucking Romantic. Ladda ner den från mp3-listan till höger.

Kom ihåg att bli medlem på Plutos hemsida innan lördag! Utan medlemskap kommer ni inte in! Det tar bara nån sekund och är helt gratis. Bli medlem på 0278 hemsidan eller på Plutos hemsida.

Ses på lördag! Pepp!

tisdag, september 01, 2009

00-TALETS 100 BÄSTA LÅTAR



tjena.

sebastian här.
första inlägget i bbc-bloggen, word life.

här är mina favoritlåtar från det gångna årtiondet. fixade en playlist på spottan också (i tvärtomordning för spänningens skull). 76 av 100 känns ju lite fattigt, speciellt då både första- och andraplaceringen saknas, men vafan, det är väl bara att gilla läget, gilla-la-la läget.
  1. kalle j - vingslag
  2. arcade fire - rebellion (lies)
  3. midlake - roscoe
  4. liars - the other side of mt. heart attack
  5. daft punk - television rules the nation
  6. electrelane - the valleys
  7. håkan hellström - jag har varit i alla städer
  8. phoenix - everything is everything
  9. animal collective - grass
  10. the tough alliance - make it happen
  11. kanye west - stronger
  12. silverbullit - star
  13. erik de vahl - shout it out
  14. broder daniel - when we were winning
  15. the embassy - some indulgence
  16. the knife - silent shout
  17. the radio dept. - pulling our weight
  18. junior boys - in the morning
  19. vashti bunyan - here before
  20. daft punk - one more time
  21. amerie - 1 thing
  22. antony and the johnsons - what can i do?
  23. play paul - la la land
  24. final fantasy - this is the dream of win & regine
  25. wilco - i am trying to break your heart
  26. outkast - ms jackson
  27. mattias alkberg bd - haparanda here we come
  28. studio - origin
  29. lamchop - the decline of country and western civilization
  30. andreas mattson - the summer of speed
  31. the hidden cameras - the man that i am with my man
  32. thieves like us - drugs in my body
  33. fibes, oh fibes - get up
  34. three 6 mafia - stay fly
  35. lcd soundsystem - daft punk is playing at my house
  36. hot chip - the warning
  37. håkan hellström - ramlar
  38. cat power - the greatest
  39. hwasser - about that promise
  40. bad cash quartet - big day coming
  41. moneybrother - they're building walls around us
  42. air france - never content
  43. burial - archangel
  44. the avalanches - since i left you
  45. justin timberlake - my love
  46. superpitcher - lovers rock
  47. handsomeboy technique - quiet place
  48. fleet foxes - your protector
  49. franke - ställs mot dig
  50. coldplay - trouble
  51. eric prydz - call on me
  52. franz ferdinand - take me out
  53. johnny boy - the generation that bought more shoes and you get what you deserve
  54. the tough alliance - leg 7
  55. the strokes - last nite
  56. le sport - your brother is my only hope
  57. the white stripes - seven nation army
  58. deportees - when they come
  59. the honeydrips - fall from a height
  60. justice - DVNO
  61. nordpolen - skimret
  62. radiohead - there there
  63. the plan - let's leave
  64. D12 - purple pills
  65. jens lekman - you are the the light
  66. animal collective - did you see the words
  67. robert wyatt - just as you are
  68. silverbullit - run
  69. the libertines - can't stand me now
  70. lil wayne - a milli
  71. delacroix - wait is all we do
  72. the magnetic fields - i thought you were my boyfriend
  73. women - black rice
  74. [ingenting] - dina händer är fulla av blommor
  75. beyonce feat. jay-z - crazy in love
  76. unarmed enemies - on track
  77. nicolas makelberge - dying in africa
  78. kalle j - J.U
  79. the paper merchants - the lovers
  80. holy fuck - lovely allen
  81. juvelen - watch your step
  82. daft punk - the brainwasher
  83. private stash - when my condition is alright
  84. blur - out of time
  85. fattaru - 100 spänn
  86. kanye west - all falls down
  87. maher shalal hash baz - open field
  88. parker lewis - via emilia
  89. ratatat - lex
  90. fontän - early morning (version by studio)
  91. clap your hands say yeah - in this home on ice
  92. milky - be my world
  93. jeans team - berlin aum meer
  94. the hives - main offender
  95. the golden filter - solid gold
  96. wavves - friends were gone
  97. ikons - guns
  98. alan braxe & chris menace - lumberjack
  99. the streets - fit but you know it
  100. hal - worry about the wind
imorgon kväll spelar mfmb på nalen, alcazar. 20:00, 80 pix. kom och titta, vetja.