fredag, februari 19, 2010

-

Hej! Jag heter Viktor Waltersson, vissa utav er som läser detta känner mig och vissa inte. Jag brukar vanligtvis synas/höras under namnet "V-Dogg" mitt soloprojekt vid sidan av bandet The Illegal Trading Federation. Hursomhelst så befinner jag mig i Skinnskatteberg på Bergslagens folkhögskola där jag går andra och sista året på musiklinjen. Under hösten 09 har jag arbetat fram ett antal låtar som nu bearbetas och produceras av Victor Nilsson och Jocke Lindberg från MFMB till V-Doggs första fullängdare "Crazy Tobacco Mind". Skivsläppet planeras i mitten av mars och en releasefest kommer i anslutning till detta. Mer exakt information om datum kommer inom en snar framtid.

Crazy Tobacco Mind är en glad, ledsen och stolt skiva skapad utifrån min personliga blick av hur olika melodier flätas samman till en nyanserad helhet. Den är ärlig, personlig och skapad i självreflekterande syfte. Men med målet att nå ut så att andra kan få ta del av min musik. Jag ser fram emot detta! Hoppas vi ses på releasefesten. Hoppas allt är bra med er!

Love Viktor W aka V-Dogg.

lördag, februari 13, 2010

2 many DJs

I Malmö får vi finbesök ikväll av Belgiens fetaste 2 Many Djs på Babel.

Vissa har fattat peppen och tagit sig ner från Stocken och satan vad tillfredsställd dom kommer bli.

PEPP!

fredag, februari 12, 2010

På´t igen



Förra året skrev jag att Mamma Mos hade gått i konkurs, och en sorgens skugga spred sig över hemsocknen. Men nu så, nu är det igång igen. Stans förnämsta kulinariska institution har likt Kristus och Bob Hund återuppstått, nu även med kiosklagad mos, fett najjs.

Återigen har det blivit Fredag, mer välbehövligt än på länge. Efter tentor och uppsatser ska jag ikväll göra såsom Platon skulle gjort "Fuckat Upp". Nästa helg kommer en del av ert Beatcrew finna sig i Bollnäs, så räkna med ett sjukt Tranan pepp. Passar på att bjussa på en ulitmat fredagslista.

Peppen

onsdag, februari 10, 2010

Aging Youth

Låttips för dagen är Won't Die Slow (Spotifylänk) med Maps, då menar jag inte Northampton-baserade Maps (aka James Chapman). Jag menar Florida-baserade Mario Paez som också kallar sig Maps. Jag letade nämligen efter förstnämda Maps nya skiva på spotify och trodde då att den senaste släppta skivan Aging Youth (med Mario Paez) var just den. Men jag insåg relativt fort att det hade blivit något fel.

När två band har samma namn på Spotify så uppstår problemet att deras musik blandas ihop. Det kan tyckas att skaparna av Spotify borde ha kommit på någon smart funktion för att skilja de olika banden åt. Men eftersom detta inte än finns så händer det att man ibland blir väldigt konfunderad. Som t.ex när jag häromveckan skulle lyssna på Phoenix och upptäckte till min förvåning att de har släppt en ny skiva vid namn In Full View.

Det finns fler sköna exempel på detta problem, här är en del klassiker.
Delacroix Last FM-profil delas även med någon finsk trancesnubbe med långt svart hår.

När det gäller band som har en sådan uppenbar skillnad i musikstil så är väl detta ett mindre problem, men tänk om två liknande band har all sin musik blandad med varandra, då kan ju bli svårt för potentiella fans att hitta rätt.

Något man kan tänka på vid val av bandnamn.

tisdag, februari 09, 2010

Lite MFMB-happenings

För oss känns det som att MFMB inte har spelat sedan Rom brann. Vi hade sagt att vi skulle vänta tills skivan var klar och kanske även släppt men vi kan inte hålla oss så dessa 3 datum i Mars är inbokade:

6 Mars Tricks/Tricks/Tricks @ Babel, Malmö
11 Mars Kick-Start @ Banco, Malmö
26 Mars Blekinska, Lund

lördag, februari 06, 2010

" Jag hade tänkt vara helt sarkastisk, men så blev jag lite glad iaf"

Efter gårdagens karatefylla har jag idag ägnat mig åt ett planlöst youtubande.
Av någon anledning så sökte jag på grammisgalan, en ganska seg och borgerlig tillställning där endast tråkeliten Kent, Winnebäck och Ternheim får ryggdunkar år efter år. Men det har varit roligare, när indiekidsen/hip hoparna släpptes in i de fina salongerna så kunde de se ut så här:

http://www.youtube.com/watch?v=5rgdxkLDGXQ

http://www.youtube.com/watch?v=Frw7lyzyl9U

Kände att jag var tvungen att dela med mig av dessa klipp, ja ja om ni inte har gjort det så borde ni lyssna på Vampire Weekends nya platta Contra, den är fett najjs.

Pea
$e