söndag, oktober 31, 2010

Every Cool Band

Idag släpper vi den nionde av elva videos. Det är Foldeds längsta och sista spår, Every Cool Band.

Skapad av undertecknad.

lördag, oktober 23, 2010

Lite MF/MB/ läsning

Vi har blivit intervjuade en del på senaste

Skånskan

Sydsvenskan

City

torsdag, oktober 21, 2010

Tune On

Igår släppte vi ytterligare en video.

Denna gången en video till en utav dom 3 äldre låtarna som finns med på skivan, Tune On.

Videon är producerad, filmad, redigerad av Clem Stamation. Mer information om honom finner ni på hans hemsida.



Se alla tillgängliga videos på www.thisismfmb.com

/J

MF/MB/ i P3 Lab

MF/MB/'s Sebastian Hedberg gästade igår P3 Lab och snackar lite gojja om skivsläppet m.m.
(spola fram till 11 min 20 sek)

tisdag, oktober 19, 2010

Peter Englund lyssnar på Dead Prez


Eller ja, kanske, jag tror det i alla fall, att den gode ordföranden för svenska akademien diggar lite skön politisk gangsta hiphop. Man kan ju lätt tro det i alla fall när han beslutar att ge Nobels fredspris till den kinesiska demokrati kämpen Liu Xiaobo, en person som Dead Prez rappar om i MalcolmGarveyHuey, som handlar om att "release all political prisoners"

Låten kommer ifrån nya skivan Revolutionary But Gangsta Grillz. Jag brukar i vanlig fall ha riktigt svårt för dirtysouthtifieringen av all slags hip hop, Lil Wayne och fan å hans moster. Men jag glömmer allt sånt redan efter första spåret på skivan, jag slukar som vanligt allt som Dead Prez har att ge, Pimp the System så att säga.

fredag, oktober 15, 2010

Nya låtar från Anton Swärdhagen

Mitt i all denna MF/MB/-hype så laddade Anton "Things in my pocket" Swärdhagen upp några nya låtar på hans personliga myspace, som helt klart borde kollas upp. Där finns några riktigt fina bitar, helt akustiskt och med stundtals helt fenomenal sång. Påminner om nått med Ben Gibbart eller ibland lite Beirut, hursomhelst så är det nå jävulsk fint.

MF/MB/ släpper debutalbumet FOLDED

Jag tyckte Jockes blygsamma kommentar/länk "För er som missat, skivan på spottan." i förra inlägget, inte räcker som uppståndelse här på bloggen när MF/MB/s feta jävla debutalbum har släppts.

För, som sagt, i förrgår släpptes FOLDED, elva spår av the finest of Blnz Beatcrew. Jag har redan haft skivan i min ägo ett tag och lyssnat sönder den ett par gånger, det är jäävligt bra skit. Men jag ska försöka hålla mig objektiv och sluta hypa. Vill ni läsa mer om vad folk tycker om den så har det redan kommit en del recensioner: dagensskiva.com nöjesguiden.se thegoodbyelook.se devotionmagazine.se.

BBC-kopplingar finns även i denna produktion, Simon Jansson från Delacroix var med och producerade skivan tillsammans med Jocke och Viktor. Och spelade även in den samt mixade.
Jag gjorde omslaget. Kristoffer Bäckström (också från Delacroix) spelar trummor på ett spår, och jag och Ludde "hörs" skrika massa skit på nått spår.

Men vilket jävla jobb MF/MB/ har gjort, sjukt bra låtar, bra produktion och helheten känns så jävla rätt. Så mycket jobb på vägen under de senaste åren i Malmö och nu äntligen ett komplett album. Jag önskar er all lycka och hoppas innerligt att det är nu det händer.

Och knappast någon kan väl ha missat att det släpps en video till varje låt på skivan, i skrivande stund finns det 7 av 11 videos på deras hemsida thisismfmb.com och på vimeo.com/mfmb. Våra favoriter är såklart de videos som vi från BBC har gjort, min A Beautiful Sigh och Kasper Lahti's The Window.



torsdag, oktober 14, 2010

MF/MB/ igen

usch jag vill inte göra ett nytt inlägg så att Luddes fantastiska inlägg knuffas neråt på sidan...

Men idag släpper vi den 7e av 11a videos till skivans enda instrumentala spår, Folded.

Skapad av undertecknad.



För er som missat, skivan på Spottan.

/Jocke

onsdag, oktober 13, 2010

Ren Kära Hem - När Skatepunk inte längre betydde allt


Jag tror det var 2004 eller början på 2005, jag och min kamrat Joakim hade ägnat våra tonårsår till att dyrka Blink 182 och Sum 41, köpt t-shirtar, bränt skivor och spelat i skatepunkband. Vi hade senare blivit introducerade för ett band som kallades för Arcade Fire och Joakim hade införskaffat en The Cure tröja, vi skulle börja gymnasiet och Matt Barkers Blink 182 började komma allt längre ifrån oss. En dag kommer Sebastian, Victor och Joakim fram till mig, de ska starta ett band och behöver ett namn, jag som fortfarande inte riktigt lämnar Blink föreslår "Beethoven was a bald motherfucker" har för mig att Sebastian gillar det, men det röstas ner för att det inte är tillräckligt "garagigt", namnet blev som ni säkert försåt My Favourite Moonboots.

Första demon spelas in på samma gata där jag är uppväxt, på Ren, i ett garage längre bort, i samma veva köpte jag mina första Cheap Monday jeans av Sebastian och jag började sakta men säker förstå att de dära indie, de var nå jag skulle kunna gilla de. Jag tror att demon hette någonting med Peter Siepen och Mfmb började få sina första spelningar, så de var bara att kuska runt, hänga med, man kunde ju liksom inte slita sig, jag minns att vi var i Hudik, i Valbo och runt i Gävleborg i stort sett varje helg i några års tid, jag hade ju ingen plats i bandet, men det var fan det bästa jag visste att stå och peppa framför scenen, att inte vara som resten av ungdomarna, att mina kläder verkligen sa att jag stod för en vis typ av musik, musiken gav mig en identitet så att säga.

Asså jag vet inte riktigt vad jag vill säga med den här texten, men jag har nu lyssnat på Mfmbs första riktiga skiva, och jag minns när jag hörde deras första demo, jag har fortfarande samma "Inget kan stoppa oss nu" känsla i magen, och jag blir så sjukt sentimental och så sjukt glad över att jag har fått följa hela resan från början så att säga. Men framförallt blir jag stolt, för att det är en sån sjukt bra skiva, för att jag kan kalla Mfmb mina närmaste vänner, att vi har lyckats bygga upp något så fint som Blnz Beatcrew tillsammans och att BBCs gemenskap har format oss till vilka vi är idag, stolt över all musik som skapats i Bollnäs och alla människor man lärt känna genom sockenmusiken, stolt över att gemenskapen fortfarande håller ihop oss, trots att medlemmarna bor över hela Sverige och att den gemenskapen fortfarande betyder allt. BBC 4 Life.

Jaja, ni får ha överseende med denna sentimentala djupdykning och att Mfmb får mycket fokus i vår organisation , men jag kan inte rå för det, Folded en RIKTIG skiva, asså det är så sjukt stort.

Erik Lundin - Ordförande/Kamrat/Blödig/Supporter/Hemstadsromantiker

tisdag, oktober 12, 2010

The Window

Idag är det dags för The Window.
Som också enbart folk som är med i BBC har jobbat med.

Geniet bakom denna är Kasper Lahti (www.cascom.se)

Detta är den mest explosiva låten på hela skivan, därav arbetsnamnet Suicide, speciellt för mr drummerboy. Ta för er.



Alla videos samlas här: www.thisismfmb.com

/J

söndag, oktober 10, 2010

1000 Times

Detta kommer aldrig sluta. Det bara sprutar ut videos.

1000 Times
Av Nikhil Kamineni
www.quietlights.com

Plåttervideo från staterna.

Var så goda!

fredag, oktober 08, 2010

Ny MF/MB/video - Heat like this



Directors: Nicholas Wakeham and Fredric Nord
Cinematographer: Fredric Nord
Lighting technician: Per Eriksson
Actors: Joe Popinsky and Clay Boddington
http://www.varelsen.com

torsdag, oktober 07, 2010

The Offspring + Belle And Sebastian, oväntade influenser.

Tänka sig att B&S (BS..!) lånar från The Offspring.

(EDIT, Vänd på det: Tänka sig att The Offspring lånar från B&S.
Tack till den anonyma kommenteraren som uppmärksammade mig på att String Bean Jean släpptes 97 och The Kids Aren´t Alright så sent som 98. Vilket gör det hela ännu roligare, jag kan tänka mig Offspringkillarna sitta och smyglyssna på lite indiepop till förfesten, med folköl i hand.)


Lyssna på intromelodin...


... och sen på melodin strax efter 00.19.


Fredagskul.

Sjukt fet låt också!
(den senare alltså)

onsdag, oktober 06, 2010

A beautiful sigh

Nu är vi en dag efter i MF/MB/ släppen! Jag borde skämmas..

Igår släpptes den mest BBC-inblandade videon till A Beautiful Sigh.
Hjärnorna och skaparna bakom denna är Nisse Axman och Emil Nordin, redigerad av Nisse Axman.
I låten kan ni även höra Erik "Ludde" Lundin skrika ALLAN (det är sant, lyssna 2.30 in i låten), Nisse skriker något också och 2.13 in i låten kommer ett andra trummset in som spelas av Kristoffer Bäckström (Delacroix). Så många kopplingar till BBC finns det!


Alla videos samlas på våran fina hemsida.

/Jocke

måndag, oktober 04, 2010

Inför kommande MF/MB/ videosläpp...

... så kommer här en liten "Teaser" / "Behind the scenes"-film för låtarna jag gör video till, nämligen A Beautiful Sigh och Seconds Away.



Imorgon släpps A Beautiful Sigh! Peppen!

söndag, oktober 03, 2010

V-DOGG släpper äntligen nytt



Vår allas älskade synthpoppare V-DOGG aka Viktor Waltersson släpper efter lång väntan äntligen en ny låt. Det blir en singel från det kommande debutalbumet, Layers heter den och peppar verkligen inför den elektroniska popkavalkaden vi kan vänta oss från hans första fullängdare.

Med sig i arbetet på Layers och även resten av skivan har vi följeslagaren Nisse Axman på elgitarr och MF/MB/s Victor Nilsson som producent, även Joakim Lindberg från MF/MB/ gästmixar ett par låtar på skivan.

Ladda ner Layers-mp3n (eller lyssna på myspace) och peppa inför fler hits från doggen, det ryktas även om en musikvideo i samband med albumsläppet.

NYTT VIDEOSLÄPP FRÅN MF/MB/

MF/MB/ släpper som sagt en musikvideo till varje låt på deras kommande skiva, vilket i slutändan kommer resultera i 11 st videos! Alla samlade på deras site thisismfmb.com. Igår släpptes den andra, denna gång till låten The Big Machine som släpptes på singel för ett par veckor sen. Videon är skapad av Anders Weberg.

Se och njut!

fredag, oktober 01, 2010

The Illegal Trading Federation Inspelning

Här kommer en liten dokumentation från när ITF spelade in ett par låtar till den kommande EPn "Eternity Saturday" (namnet är ej spikat). Låten på filmen är "The Blinds" som kommer finnas med på den nya EPn.

MF/MB/ ON THE RISE

Just nu jobbar vi på en massiv MF/MB/ hype, debutskivan FOLDED släppts senare i oktober men redan nu har två singlar släppts och en video. Det kommer släppas en video till varje låt på skivan, där undertecknad jobbar på två av dem, en tillsammans med fenomenala fotografen Emil Nordin.

Mer feta grejjer kommer att släppas på löpande band, men kolla in den första videon nedan (gjord av Sebastian Rozenberg) och deras nya hemsida för att lyssna på låtarna The Big Machine och The Grand Chase!