måndag, november 30, 2009

Apan ser framåt


Vad händer med apan?
Vi repar ihop, spelar in halvvägs och inser att vi är fel ute. Börjar om igen. Så. Nu bokar vi inte in fler spelningar på ett par månader, utan skriver nytt. Det finns tonvis. Animals In Us! och The Good Advice har några hört live under hösten. De spelas snart in tillsammans med purfärskt, nykläckt annat. Sweetsssssss.

I skrivande stund är vår kära studio NMI vackert nyinredd och bebos av Stormåns och malmöiterna mfmb. Allas blickar! Vi törstar redan efter råmixarna. Allt sätter sig i mosaiken och vi flyttar själva in några veckor över jul och allt det där.

Ytterligare: Någon kryddar egen sprit, någon slåss quijotiskt mot kondens, någon målar porträtt, någon bockar plåt och någon trummar ivrigt i en grotta i Midsommarkransen.

Framåt nästa år bokar vi in nya spelningar. När inspelat material är klart ser ni det här. Vi vet inte när vi blir klara. Apan gör som den vill. Tills dess får ni lyssna på andra:

"ANDRA" Spotifyplaylist.

KANINMANNEN

/DELACROIX

fredag, november 27, 2009

Såååja



Nu är det Fredag, de var fan på tiden.
Helgen barkar mot succé, imorgon besöker Nisse, Jocke och Mattias mig här i Uppsala, och det utlovas kalsongfest och The Smiths ala juldagen 06, fett värt. Under nästa vecka kommer en stor del av Crewet befinna sig i hemsocknen och Tranan är inbokad Onsdag och Lördag, även ett styrelsemöte om annandagsplanering kommer att äga rum.

Hoppas alla får en najjs helg så syns vi i BNS nästa vecka. Jag passar självklar på att bjussa på en playlist som är ultimat för en Fredagskväll.

BBC Spotifyspellista #4

torsdag, november 26, 2009

Ny Animal Collective!



För er som inte har hört det så peppar dessa tre herrar ett EP-släpp i December!

Lite lyssning här och någon live-pryl för nedladdning här!

Fantastiskt!!!

torsdag, november 19, 2009

KL

Kasper Lahti, den andra halvan av BBCs grafikerteam har gjort det igen. Under sin praktik på Londonbaserade designbyrån Accept & Proceed så designade han ett flertal förslag på loggor åt monstervarumärket Nike. A&P hade fått i uppdrag av dem att designa uppdateringen av deras Football Training-logga och efter de pitchat så bestämde sig Nike att jobba vidare på det förslag Kasper skapat till ett av koncepten som studion arbetat fram!
Här om dagen så släpptes nyheten om den nya loggan och Creative Review skrev om den igår (läs här).

The HyperCube kallas den och ser ut såhär (fler bilder och animation finns på Creative Reviews artikel, länk ovan).


Den här loggan kommer alltså synas på allt som har med Nike+Fotboll att göra, i hela världen, i minst tio år framåt.
Förstår ni hur stort det här är!

Riktigt jävla coolt, snyggt jobbat kasp.

tisdag, november 17, 2009

Melkweg

En liten nyhet är att BBC har startat en "Fan-page" på Facebook där vi kommer samla en massa bilder, videos, låtar, mindre nyheter m.m. Så klicka gärna på "Become a fan"-knappen i spalten till höger för att bli ett fan eller klicka på "BLNZ BEATCREW on Facebook" för att gå direkt till Facebook-pagen.

En större nyhet är att tidigt imorse drog MFMB iväg på deras turné som förband åt The Sounds och nu ikväll spelade de sin första spelning på "Melkweg" i Amsterdam. Hur det gick får vi kanske veta i dagarna, förhoppningsvis hinner de skriva någon liten statusuppdatering här på bloggen under sin resa. Deras nästa stop blir "Sputnikhalle" i Münster.

Lycka till MFMB!

torsdag, november 12, 2009

Pictureplane


Här om veckan köpte både jag och Victor (från mfmb) ett varsitt exemplar av Pictureplanes Dark Rift (från Rundgång. Smygreklam! Wahohoh!!!) och den är bara så jävla bra! HIPSTER-TECHNO!!! Ljudkvaliten får en inte att sitta och ljudrunka som till en gammal Toto-platta direkt, men satan vad snygga prylar han får till. Låter som en tjackad göteborgare. Ni kommer köpa plattan efter dessa 3 klipp:








/J

Last Waltz

























Nu på lördag 15 Nov spelar Delacroix på klubben The Last Waltz på Bonden Bar i Stockholm. De börjar spela så tidigt som kl 20.00 men det är gratis och
pepp såklart, facebookevent här.

Ses där!

onsdag, november 11, 2009

We're still alive

Det var längesen någon såg eller hörde något från The Illegal Trading Federation, vi gör inte så mycket väsen ifrån oss, men vi är här det lovar jag. ITF skuggas lite av att alla medlemmar har andra band i full gång (MFMB, Leffe P och V-Dogg) plus att vi bor i fyra helt olika städer på helt olika platser i landet, så det blir lite knivigt, men vi lyckas ändå hålla ihop det rätt bra.

Vi håller just nu på att repa in nya låtar och jobbar med vår nya EP "Eternity Saturday" som kommer innehålla 3-4 nya låtar t.ex That low som vi släppte på myspace för ett bra tag sen. Soundet är lite mognare, lite mörkare och lite poppigare än tidigare.

Det kommer bli spännande.

Förhoppningsvis kommer vi att spela på BBC's närmaste fest som kommer äga rum på annandag jul i Bollnäs! Mer info om Julfesten kommer snart, men skriv redan nu upp BBC-partay på annandagen i kalendern.

En liten uppdate från ITF alltså, ses på annandan!
/Nisse, Victor, Daniel, Walter

fredag, november 06, 2009

S K R I E T på Pluto

För oss som befinner sig lite högre upp i landet (stöchen) så spelar imorgon lördag det senaste svenska fyndet S K R I E T på Pluto i gröndal, ni som var på BBCs Noll Två Sju Åtta vet ju var det ligger och vilket fett jävla ställe det är, även om det nu inte är lika fint pyntat som när Blnz Beatcrew arrangerar.

Inget man bör missa alltså!
Eventet på ansiktsboken: EVENT

EDIT: Såg nu att Mattias Alkberg blivit inhoppad att spela på Pluto ikväll (21-22.00). Spring dit barn!

FREDAG!


Känner Fredagspeppen så jag slängde ihop en playlist på spottan..

BBC list3

Dizzee Rascal & Armand Van Helden - Bonkers
Sole & The Skyrider Band - Cavalry (Pitcureplane Remix)
Thieves Like Us - Your Heart Feels
Man Like Me - Oh My Gosh
Phoenix - Liztomania (Classixx remix)
Soft Circle - Don´t Just Stand There, Eric Brouceck Mix
Health - We Are Water
BIG A little a - Thirteen
Yacht - Waste of Time
Trans Am - The Film (live)
Zongamin - Serious Trouble
LCD Soundsystem - North American Scum (Onanistic Dub Mix by James Murphy)
The Very Best - Warm Heart of Africa


Enjoy!

I morgon, Lördag är det T!T!T! på Babel med Casiokids! Alla söderlänningar som inte går kommer halshuggas. PEPP!

/J

torsdag, november 05, 2009

Nya äventyr

Här om dagen blev dessa fyra klara för MFMB

17-Nov NL Amsterdam Melkweg
18-Nov GER Munster Sputnikhalle
19-Nov NL Gronningen Vera
20-Nov B Brussels VK

Som support till The Sounds. PEPPEN!!

För att fira det postar jag denna fantastiska live-video men Liars

måndag, november 02, 2009

Veckans tips: syltor.se

Efter noga övervägande är det då dags för mig, Mattias (basist i Leffe P), att göra min debut här i bbc-bloggen. Det valda ämnet blir ett enkelt tips om något som kan komma till stor hjälp för vissa, antagligen inte men skulle kunna göra det. Något som många musiker, ungdomar och människor tycker om är drycken öl och något som ofta saknas främst hos de första två grupperna är pengar. Om så är fallet bör man definitivt kika in hemsidan www.syltor.se. Lite "white trashigt" men denna sida har och kommer rädda många kvällar tror jag.

För att förtydliga vad en sylta är kommer här beskrivningen som syltor.se själv ger.
"Ett av de mest utmärkande dragen hos en sylta är att det är billigt. En stor stark ska kunna fås för max 30 kr, gärna mindre. På menyn skall man hitta en plankstek eller motsvarande, huvudsaken är att det skall finnas bea med på något hörn......En sylta skall på något sätt utmärka sig rent estetiskt. Ju mindre smak syltan blivit designad med, desto bättre!"

Mycket nöje.