onsdag, januari 27, 2010

The Beatcat and V-Dogg

Efter ett liv i en lekpark av festskräp, tårtrester (födelsedagsfest) och en sjuhelvettes massa flytter så kommer allas vår PB-katt Conor och hennes far (jag), äntligen få ett nytt hem i vår nya egna lägenhet. Detta är kanske inte så relevant för allmänheten, men många i BBC var där under den korta tid vi bodde på PB. Hon är ju ändå "Raised in the Beatcrew".
(Jag skrev till största del detta bara för att kunna posta lolcat-bilden.)

En relevant nyhet kan vara att en av Conors främsta beskyddare Viktor Waltersson alias V-Dogg och jag mfl, håller på för fullt med att spela in hans första fullängdare! 8 låtar kommer det blir totalt och planeras vara färdiginspelad i början av februari.

Med tanke på att MFMBs skiva snart är i slutfasen och ITF har kommit en bra bit på sin EP så kanske det nalkas en riktigt fet releasefest om ett par månader. Vem vet?

Om någon har missat den fjärde filmen från NOLL TVÅ SJU ÅTTA så slänger jag in den här, Leffe P med låten Växbo IF, gråten är nära, nej, den är här.

måndag, januari 18, 2010

Marie Picasso säger "det är dags att shaka lite ass" Jag säger det är dags att lägga ner svensk R&B för alltid.

Det finns ingen i den svenska populärkulturen som jag ser upp till eller identifierar mig med så mycket som Fredrik Strage. Han, precis som jag uppfödd i småstad med det amerikanska kulturutbudet smattrandes i bakhuvudet, utflyttad till en större stad och hela tiden romantiserandes det okända, hiphopen.

Jag menar killen är från Linköping, det känns ju inte så gangsta. Det är ju staden som enligt Svullo tog in Herpes i Sverige. Men det spelar ingen roll, det finns inte många som har gjort så mycket för svensk hiphop som just Strage. I boken Mikrofonkåt beskriver han det som har kommit att blivit den nya folkrörelsen, han snattar folköl med Fattaru, boffar Hårspray med Big Fred och sitter i polisförhör med Ken Ring. Den boken är utan tvekan Sveriges motsvarighet till t.ex Boyz N the Hood.

Han har nyligen släppt sina samlade texter från 1989 till idag i sin bok Strage text, en encyclopedi över svensk populärkultur och bland det bästa svensk litteratur någonsin har erbjudit. Jag rekommenderar boken varmt och speciellt det partiet som Strage döpt till ”dissar” . Där får vi följa de artiklar där Strage på sitt harmlösa sätt mer eller mindre slaktar artister. Några av favoriterna är när han kallar Kent för hitlerjugend, när han uppmanar folk att ladda ner Per Gessles nya album 100 gånger för att sedan slänga det direkt, allt för att artisten ska förlora pengar. Men favoritartikeln är ändå när han beskriver Lil Waynes skiva med följande "Lil Waynes nya singel suger så hårt att den framkallar ett vemodigt vakuum. Det känns som om jag aldrig mer kommer att kunna lyssna på rock, som om genren skjutits i sank."

Så go vänner chekka in boken och denna spellista tills vi hörs igen.

Pussen

fredag, januari 15, 2010

Moppe!

Jag måste skaffa mig en moped!

söndag, januari 10, 2010

inferno!

Trots alla ändlösa timmar och fullmatade videokassetter med heminspelade musikvideos från MTV och VH1 var det ändå inte speciellt svårt att hålla sig för gråt när MTV förvandlade bort sig självt och försvann under förra decenniet. Men så dök detta klipp upp.

Blixa Bargeld och Nick Cave introducerar MTV-HELL 1994 med hjälp av Dantes Inferno. Bara stadiumrockarnas synder är större än våra! Finns det hopp? Ja, var är Beatrice?, undrar de. Säkerligen är det i beatcrewets paradis som hon vandrar runt och luktar på blommorna, spelar på trummorna.

lördag, januari 09, 2010

Christmas Mayhem! - bieffekter

En bieffekt av den galna festen vi hade i Träkyrkan i Bollnäs är kvarglömda ägodelar.
Här kommer en lista med de upphittade sakerna:
  • En röd KappAhlpåse innehållande en svart/vit stickad mössa och en lila/svart stickad halsduk.
  • Ett par svart/vita raggsockor.
  • Ett grönt linne av märket Cheap Monday strl. M.
  • En brun "handledsvärmare".
  • En mörkgrå, självsydd klänning, alternativt kjol, alternativt halskrage.
Ring mig på 073-0810608 om ni äger något av dessa eller vet vems det är.
/Mattias

Tune On och Time Left To Kill från 0278

Här kommer två helt nyklippta filmer från NOLL TVÅ SJU ÅTTA med Delacroix och MFMB. Gå gärna in på vår Vimeo eller Youtubekanal och se dem i full kvalité.





Filmerna är filmade av Oskar Törnros, Josefin Törngren och Anders Öhlen. Redigerade av Nisse Axman och ljudet är mixat och mastrat av Joakim Lindberg, stort tack till alla inblandade!

Det kommer släppas totalt 7 filmer, 4 kvar alltså. Håll er uppdaterade!

onsdag, januari 06, 2010

BBC blickar bakåt och framåt

Nu är det alltså ett nytt år med nya möjligheter. Men ännu ska vi inte glömma det föregående året och vad som hände under det. Vi i BBC skapade klubben 0278 som vi nu arrangerat två gånger. Den första på Pluto i Stockholm under september och den andra, Christmas Mayhem, i hemstaden Bollnäs och Baptistkyrkan under Annandagen. Det senare har vi knappt hunnit smälta efter den fantastiska kvällen. Det kom väldigt mycket folk, det bjöds på högklassiga spelningar och en grönjävlig fest som höll vad vi lovat och var igång ända till klockan slog 6:oo. TIMP bjöd på finsång och harmonisk electropop som alltid och ITF fick igång draget med gamla klassiker och nya köttiga hits understödda av en älskad strobber som senare under kvällen var igång mer än vad den var avknäppt! (ett par bilder från kvällen finns på facebook) Vi tackar er alla som stöttat oss under året och lovar att 2010 kommer att bli ännu bättre!

Nytt år som sagt och nu kommer de utlovade filmerna från 0278 på Pluto att komma ut en efter en. Den första filmen att presenteras är Leffe P med låten Silvärräven. Kolla, minns tillbaka och njut!

Alla filmer från Pluto och fler kommer ni kunna hitta på våra kanaler på Vimeo, Youtube och såklart även på vår Facebook-fanpage.



Vad som kommer hända under 2010 är det ännu ingen som vet. Men vi lovar att det kommer hända saker! God fortsättning och vi ses under det nya året.

/Mattias