tisdag, mars 31, 2009

Vacuumpump.


Natten börjar bli påtaglig, och inspirationen börjar flöda. Som så många gånger förr förundras jag av hur man blir så företagsam om natten. Längre ner i detta inlägg kommer ni att få läsa ett konstverk, vilket egentligen är den enda anledningen till att jag skriver detta inlägg.

Men för att få en BBC-relevansstämpel, så tar jag tillfället i akt och ber er om hjälp att rösta in Leffe PMusikpriset gävleborgs topplista. Jag vet att det är drygt att rösta på band till tävlingar, men jag hoppas att ni har hjärta att se förbi det och hjälpa indiepopens framfart i det snart metall/rixfmpop dränkta gävleborg.

Gå in här för att rösta:

http://www.sr.se/cgi-bin/gavleborg/program/index.asp?ProgramID=3288&preview=db

Tack på förhand!

Lite "fun facts" kan också vara att
absolutnoise.blogspot.com skrev lite om Delacroix häromdagen.

Nu har jag fanimej fyllt kvoten.

Dadaism av Nils Axman till David E Norman.
(ett bidrag till denna blogg som endast kan klassas som något högst oroväckande)
Jag är en stor tennisboll, en riktig röd jävla tennisboll. Jag älskar det, jag gnider in mig själv in dess otympliga aura och leker att jag är en mutter i hjulet som gud valde att kalla jorden. Svanens synliga taggar är ej de taggar jag begär. Mycket kan sägas om min logik. Men fel, det är den. Kvasisurrealistiska tankar om korv med bröd, det är mitt liv. 4 life.

(inlägget skrivet av axman)

tisdag, mars 24, 2009

Dags Nu

Som egenskap av Ordförande måste jag påpeka att trots den ekonomiska kristiden så står BBC fast de andra faller. En samlingsskiva är som sagt under produktion och alla band går från klarhet till klarhet när de bidrar till den landsplåga BBC nu har blivit. Chekka in nya Delacroix låten 70 arms här till höger så förstår ni vad jag menar. Kolla även upp den nya Carbon Parlour remixen av MFMBs The Tune On här.

I Bollnäs händer det dock inte mycket på indie scenen (som jag vet om) så jag vill härmed passa på att uppmana alla ynglingar kvar där hemma att gärna uppmärksamma BBC på att ni finns, varför inte dunka in en Mp3:a till oss så vi kan fortsätta att fortplanta oss i stan. En artist som jag anser komma som en jordfräs på gräsmatta är Knarkligan , med sin hit Krez låter de som ett 17 årigt lite halvpackat Prodigy, något som jag feeetdiggar. Man vet inte riktigt vilka som är bakom Knarkligan men de har sina egna beskyddare i bondemaffian Hallen Rebels.

En tråkig sak som hänt i Bollnäs är den plötsliga konkursen hos en av de finaste kulinariska etablissemangen vi hade. Mamma Mos, Så mycket mer än en korvkiosk.

Slutligen måste jag påpeka att de band som Anton Swärdhagen visade för mig vid 15 års ålder och sedan har kommit betytt en hel del släpper nytt imorrn. Jag har under hela mitt liv formats av Tomas Öbergs fullaskåneskrik och Conny Nimmersjöös apansikte, och; ja jag avgudar Bob Hund av någon anledning och 6 år senare så kan jag inte sluta fascineras av de trötta skånegubbarna.

Hang it on the left side, that´s the Crip side

onsdag, mars 18, 2009

En seriös stämpel

Man kan ju inte kalla denna nystartade BLNZ Beatcrew blogg för väluppdaterad. 2 inlägg på totalt 5 veckor är inte en produktiv siffra. Problemet ligger antagligen i att bloggen har fått en för seriös stämpel, vi som skriver här är rädda för att det vi skriver inte ska vara tillräckligt relevant för BBC.

Så därför spräcker jag härmed bubblan av seriositet på Beatcrewbloggen med att presentera mitt senaste internetfynd, iDAFT.
Använd tangentbordet eller musen för att spela upp delar av sången till "Harder, Better, Faster, Stronger", timmar av glädje för ett Daftfan, eller kanske 10-15 minuter iallafall, dock helt klart en riktig mysstundsoptimerare. Internetfynd är inget som ska bli ett frekvent återkommande bloggämne, men när man hittar nått så klockrent som detta så känns det berättigat.

För att ändå lyckas få in lite BBC-relevans på även detta inlägg så vill jag påminna er alla om att rösta på Anton Swärdhagens (Things in my pocket) tv-framträdande på Eftersnacks musiktävling i SVT, gå in på Eftersnack på svt.se och rösta på Antons låt "In the distance", gå längst ner på sidan för att se Antons framträdande.

Jag måste också pusha för att se "Matt B and the Freaks" med deras låt "Give me a woman" som hittas på samma sida. Gävleborg i sitt esse.

fredag, mars 06, 2009

Då var det upp till Jackie.


Att detta är en blogg är väl inget nytt. Men att det inte skrivs något här är kanske mer förvånansvärt. Men fukta intet, kamrater, räddningen är här.

Det är mycket som händer (kanske inte på bloggen, men i verkliga livet). BBC's samlingsskiva är på gång, en samlingsskiva där ett urval av BBC's främsta låtar att läggas. Håll er uppdaterade för mer information om försäljning och dylikt!

Det händer även en del på MFMB-fronten: Vinylsläpp hos skivbolaget La Bulle Sonore (myspace.com/labullesonore) i Paris/Avignon (ja, FRANKRIKE) kommer att äga rum i slutet av mars. Vinylen kommer att innehålla både Heat Like This och The Fine Detail, på vars en sida såklart. Förutom släppet i Frankrike, så kommer även ett släpp i vårt kära Svea Rike att äga rum. Bolaget heter Pitch9 (myspace.com/pitch9promotion) och än så länge är antalet skivor är reducerade till 100 ex (satsningen kommer att ligga vid MP3-försäljning istället).

Många nya spelningar är bokade, men än så länge är många av dessa datum "hemliga". Här kommer ni att kunna se MFMB under den närmaste tiden:
12 mar 2009  Club Misf*ts @ Redrum, Helsinki, Finland
13 mar 2009 Club Raw @ Klubi (Ilta), Turku (Åbo), Finland
14 mar 2009 Hang The DJ @ Klubi, Tampere, Finland
18 mar 2009 Micro @ Babel, Malmö
21 mar 2009 Huset i Magstraede, Köpenhamn
21 maj 2009 Klubb Svanen @ Jazzhuset, Göteborg


Våra bundsförvanter Leffe P har erövrat Stockholm och kommer att spela på Fight Club (fight-club.se) Stampen den 8/4-09. Insläpp 19.30 (åldersgräns 18). Kontakta Leffe P för att köpa biljetter till reducerat pris, och samtidigt stödja dem! Det kommer att kosta 60kr, annars blir det 80kr i dörren. MISSA INTE!


Slutligen så håller Jackie på med en super-sexy-in-your-face-dänga som snart läggs upp här på BBC-bloggen för nedladdning.


UT!